ទឹកក្រូចស្រស់ គឺមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ញាញ់ និងធ្វើឱ្យអ្នកនូវអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែផ្ដល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ជួយទប់ស្កាត់ដោះស្រាយបញ្ហាសុខភាពបានជាច្រើនផងដែរ ។ ផ្លែឈើនេះមានផ្ទុកកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែសម្បូរទៅដោយសារធាតុសំខាន់ៗ រួមទាំងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាកក្នុងរាងកាយដែលជួយរក្សាសុខភាពល្អប្រសើរ។ ខាងក្រោមវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឲ្យដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃការទទួលទានទឹកក្រូចស្រស់ជាប្រចាំ ៖
១. សុខភាពបេះដូង ៖ អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើរបំផុតមួយនៃការទទួលទានទឹកក្រូចស្រស់ គឺជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាជំងឺបេះដូង។ ក្រូចមានផ្ទុកសារធាតុ Hesperidin ដែលជួយការពារសសៃឈាមពីការស្ទះតាមរយៈការពង្រឹងសុខភាពនៃកោសិកា។ ដូច្នេះគ្រាន់តែទទួលទានទឹកក្រូចច្របាច់ស្រស់ ១ កែវជាប្រចាំ ក៏អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូងបានយ៉ាងប្រសើរដែរ។
២. បង្កើនសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ៖ ក្រូចមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃដែលជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាទាក់ទងជាមួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារបានយ៉ាងប្រសើរ ជាពិសេសបំបាត់អាការៈទល់លាមក។
៣. បញ្ចុះសម្ពាធឈាម ៖ សារធាតុ Hesperidin ដែលមានផ្ទុកនៅក្នុងទឹកក្រូចស្រស់ គឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមួយដែលមិនត្រឹមតែជួយការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ក៏ដូចជាជំងឺគួរឱ្យព្រួយបារម្ភជាច្រើនផ្សេងទៀតប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏មានឥទ្ធិពលទៅលើមុខងារ និងសកម្មភាពនៃសសៃឈាមតូចៗផងដែរ។ ដូច្នេះការទទួលទានទឹកក្រូចច្របាច់ស្រស់ទៀងទាត់ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសសៃឈាមបេះដូង ក៏ដូចជាបញ្ហាសម្ពាធឈាម។
៤. សុខភាពឆ្អឹង ៖ នោះក៏ព្រោះតែទឹកក្រូចស្រស់ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃប៉ូតាស្យូមនិងវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធិភាពជួយបង្កើនដង់ស៊ីតេឆ្អឹងនិងភាពរឹងមាំនៃឆ្អឹងមិនអោយឆាប់បាក់។
៥. ទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក ៖ ក្រូចក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់ប្រយុទ្ធប្រឆាំងទប់ស្កាត់នឹងជំងឺមហារីកច្រើនប្រភេទ ជាពិសេសជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។ ការទទួលទានទឹកក្រូចស្រស់ជាប្រចាំជួយរក្សាសុខភាពល្អនៃកោសិកា DNA មិនឱ្យប្រែក្លាយជាកោសិកាមហារីក។
៦. ទប់ស្កាត់គ្រួសក្នុងតម្រងនោម ៖ ទឹកក្រូចស្រស់មានផ្ទុកអាស៊ីតស៊ីត្រាត និងស៊ីទ្រិកដែលជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកចង់ជៀសផុត ឬឆាប់ជាពីជំងឺគ្រួសក្នុងតម្រងនោម ចូរព្យាយាមទទួលទានទឹកក្រូចច្របាច់ស្រស់។
៧. ទប់ស្កាត់ជំងឺដាច់សសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល ៖ ការទទួលទានផ្លែឈើរសជាតិជូរ ដូចជាផ្លែក្រូច និងទំពាំងបាយជូរជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលលើមនុស្សស្រីគួរឱ្យកត់សម្គាល់។ លើសពីនេះទៅទៀត សមាគមន៍បេះដូងអាមេរិកបានផ្តល់អនុសាសន៍ថា អ្នកគួរទទួលទានផ្លែក្រូចឲ្យបានច្រើន ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សសៃឈាមខួរក្បាលបានដល់ទៅ ១៩ ភាគរយឯណោះ។
៨. សុខភាពស្បែក ៖ ទឹកក្រូចស្រស់ក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C វីតាមីន A និងសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗផ្សេងទៀតសម្រាប់ព្យាបាលរបួស ក៏ដូចជាទប់ស្កាត់ការខូចខាតនៃស្បែកផងដែរ។ វីតាមីន A ជួយបង្កើនការផលិតកោសិកាឡើងវិញ។ ការរួមបញ្ចូលផ្លែក្រូច ឬទឹកក្រូចស្រស់ក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃក៏អាចជួយពន្យឺតរោគសញ្ញានៃភាពចាស់តាមវ័យនៃស្បែក រួមបញ្ចូលទាំងស្នាមជ្រីវជ្រួញ និងស្បែកស្រអាប់ជាដើម (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ