គិត​ទៅ​ផ្លែ​សាវម៉ាវ​មាន​ប្រយោជន៍​នឹក​ស្មាន​មិន​ដល់


ដំណាំ​សាវម៉ាវ ជា​ប្រភេទ​ឈើ​ហូប​ផ្លែ ស្ថិត​ក្នុង​អំបូរ Sapindaceac ថ្នាក់​កូ​ទី​លេ​ដូន ដែល​មានឈ្មោះ​វិទ្យាសាស្ត្រ NepheliumLappaecum និង​ឈ្មោះ​ជា​ភាសារ​អង់គ្លេស Rambutan ។ នេះ​បើ​យោង​តាម​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ ។

ដោយ​ផ្លែ​សាវម៉ាវ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម និង​ជូរ​បន្តិច​នៅ​ពេល​ណា​យើង​បេះ​វា​មក​ទុក​ក្នុង​រយៈពេល​ខ្លី ។ ក្រៅពី​តម្រូវការ​ហូប​ផ្លែ​ស្រស់ គេ​អាច​យក​ទៅ​កែ​ច្នៃ​ដាក់​ក្នុង​កំប៉ុង​ធ្វើ​ជា​សាវម៉ាវ​កំប៉ុង ប៉ុន្តែ​រសជាតិ​របស់​វា​ត្រូវ​បាន​ថយ​ចុះ​បន្តិច ។

លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត​ផ្លែ​សាវម៉ាវ គេ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​សម្រាប់​ឃាត់ឈាម ដោយ​ឬ​ស​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​ព្យាបាល​ជំងឺ​គ្រុនក្តៅ ហើយ​យក​ឬ​ស​នេះ​ទៅ​រំងាស់​នឹង​ទឹក ។ រី​សំបក​របស់​វា គេ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​សម្រាប់​ព្យាបាល​ជំងឺ​ឈឺក្បាល ដោយ​យក​សំបក​ទៅ​រោល​នឹង​រងើកភ្លើង ហើយ​យក​ក្រណាត់​រុំ រួច​យក​មក​ស្អំ​ក្បាល ៕ (​អត្ថបទ​សុ​ឃា​ក់​) កែសម្រួល​ដោយ ៖ សុ​ឃា​ក់

Facebook Google Twitter Email

សូម​ subscribe Channel Youtube របស់​កោះ​សន្តិភាព​លោក​​អ្នក​នឹង​ទទូល​បាន​ព័ត៌មាន​ជា​វីដេអូ​ថ្មី​ៗ​បន្ថែម​ទៀត សូម​អគុណ!!!!!

កសិកម្ម

អត្រាប្តូរប្រាក់

អត្រាប្តូរប្រាក់ផ្សេងទៀត

Live

Sponsored News

ការស្ទង់មតិគេហទំព័រថ្មី




សូម​អរគុណ