ប្រទេសវៀតណាម ៖ ភ្នាក់ងារសារព័ត៌មាន Viet Nam News បានឲ្យដឹងកាលពីថ្ងៃព្រហស្បត្តិ៍ កន្លងមកថា ក្រុមហ៊ុនជាច្រើនដែលប្រញាប់ធ្វើពាណិជ្ជកម្មអង្ករប្រមាណ១០ឆ្នាំមុនកំពុងតែជួបនឹងភាពលំបាក ហើយខ្វះទៀតបានក្ស័យធុនទៅហើយ ។
ក្រុមហ៊ុនវេចខ្ចប់គ្រឿងសមុទ្រ Vinh Hoan Corporation បានប្រកាសកាលពីចុងខែមុនមកថាពូកគេនឹងបិទក្រុមហ៊ុន Vinh Hoan 2 Food Co Ltd. របស់ខ្លួនចោលដែលជាក្រុមហ៊ុនបង្កើតឡើងក្នុងចុងឆ្នាំ ២០១១ ដើម្បីពង្រីកអាជីវកម្មក្នុងវិស័យអង្ករ ដោះស្រាយបញ្ហាបំណុលប្រាក់បៀវត្សន៍ពលករ ពន្ធ ធានារ៉ាប់រងរដ្ឋ កិច្ចព្រមព្រៀងសេដ្ឋកិច្ច កិច្ចសន្យាការងារ និងអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងៗទៀត ។
ក្នុងកំឡុងឆ្នាំ ២០០៧ ទៅ ២០១១ ចំនួនអង្ករដែលមានលើទីផ្សារពិភពលោកបានធ្លាក់ចុះយ៉ាងខ្លាំង ហើយវិបត្តិអាហារក្នុងឆ្នាំ ២០០៨ បានជំរុញដល់តម្លៃអង្ករពិភពលោកដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់ការនាំចេញអង្ករវៀតណាម។
បន្ទាប់ពីចូលជាសមាជិកអង្គការពាណិជ្ជកម្មពិភពលោកនៅឆ្នាំ ២០០៧ វៀតណាមបានបើកទូលាយទីផ្សារនាំចេញអង្កររបស់ខ្លួន ដោយអនុញ្ញាតឲ្យក្រុមហ៊ុនបរទេសចូលរូមដោយផ្ទាល់។ ជាលទ្ធផល តម្លៃអង្ករបានកើនឡើងពី២៧០ដុល្លារក្នុងមួយតោននៅឆ្នាំ ២០០៧ ទៅ ៥៥០ដុល្លារក្នុងមួយតោននៅឆ្នាំ ២០១១ និងថែមទាំងបានកើនដល់ ១ពាន់ដុល្លារក្នុងមួយតោនទៀតផងនៅឆ្នាំ២០០៨។
ដើម្បីចាប់យកឱកាសនេះ ក្រុមហ៊ុនរាប់រយបានប្រញាប់ចុះឈ្មោះធ្វើអាជីវកម្ម និងនាំចេញអង្ករដែររួមមានទាំងក្រុមហ៊ុនបរទេសទៀតផង ។ ព្រោះតែមានការប្រកួតប្រជែងយ៉ាងខ្លាំងបន្ទាប់ពីកំឡុងពេលពីឆ្នាំ២០០៧ ទៅ ២០១១ ទីផ្សារអង្ករបានជួបនឹងភាពលំបាកជាច្រើនដោយមានតម្លៃអង្ករនាំចេញ និងតម្រូវការធ្លាក់ចុះ ។
អាជីវកម្មជាច្រើនបន្តជួបតែការខាតបង់ ហើយចលនាមូលធនមានការអន់ថយជាងការគិតទុកដែលប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការអាជីវកម្ម។ ក្នុងកំឡុងឆ្នាំ ២០១២ ទៅ ២០១៣ កំណើនចំនួនអង្ករមានលើទីផ្សារបានកាត់បន្ថយប្រាក់ចំណេញកាន់តែច្រើនឡើងផងដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ