ទីក្រុងបាងកក ៖ រដ្ឋាភិបាលក្នុងឆ្នាំនេះ ត្រូវបានជំរុញឲ្យផ្តោតសំខាន់លើការស្រាវជ្រាវនិងអភិវឌ្ឍន៍ ព្រមទាំងដំណោះស្រាយរយៈពេលវែងសម្រាប់ការគ្រប់គ្រងអង្ករ និងជៀសវាងការសន្យាឬធានាលើតម្លៃអង្ករ ។ នេះបើយោងតាមការចេញផ្សាយរបស់ បាងកក ប៉ុស្ដិ៍ កាលពីថ្ងៃទី៦ មករា ម្សិលមិញ ។
លោក Nipon Poapongsakorn មកពីវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវអភិវឌ្ឍន៍ប្រទេសថៃ បានឲ្យដឹងថា គោលនយោបាយអង្កររបស់រដ្ឋាភិបាលយោធាបានបន្តផ្តោតសំខាន់លើដំណោះស្រាយរយៈពេលខ្លីក្នុងអំឡុងពេល៤ឆ្នាំមកនេះ ។
លោកបាននិយាយថា ៖« វាពិបាកណាស់សម្រាប់រដ្ឋាភិបាលក្នុងការបង្កើនតម្លៃអង្ករក្នុងស្រុក ព្រោះអង្ករគឺជាផលិតផលនាំចេញដែលតម្លៃត្រូវបានកំណត់ដោយទីផ្សារពិភពលោក»។ លោកបាននិយាយទៀតថា កសិករកំពុងតែបង្កើនផលិតកម្ម ជាពិសេសក្នុងតំបន់ដែលមានទឹកគ្រប់គ្រាន់ ព្រោះរដ្ឋាភិបាលបានចេញការផ្តួចផ្តើមគំនិត និងលើកតម្កើងវិធានការថ្មីៗដែលមានរដ្ឋាភិបាលផ្តល់ជាឧបករណ៍ និងម៉ាស៊ីនសម្រាប់កសិករដែលកាត់បន្ថយការចំណាយផលិតកម្ម និងបង្កើនប្រសិទ្ធភាពក្នុងការផលិត។
លោក Nipon បាននិយាយថា កសិករគួរតែធ្វើការសម្រេចចិត្តផ្ទាល់ខ្លួនថា គួរដាំដំណាំដទៃឬទេ ។
លោកបានបន្ថែមថា វិធីសាស្ត្រត្រឹមត្រូវក្នុងការបង្កើនតម្លៃអង្ករគឺគាំទ្រដល់ការបង្កើនប្រសិទ្ធភាពក្នុងការផលិត ហើយរដ្ឋាភិបាលគួរគាំទ្រពិសេសដល់កសិករដែលដាំស្រូវនៅតំបន់មិនសមរម្យ និងគាំទ្រដល់វិស័យផ្សេងក្រៅពីកសិកម្មជាដើម ។
លោកបានបន្តថា ចំណុចខ្សោយនៃគោលនយោបាយ និងការគ្រប់គ្រងអង្ករក្រោមរដ្ឋាភិបាលនេះ គឺការចំណាយច្រើនលើការគ្រប់គ្រងអង្ករក្នុងរយៈពេលខ្លី ។ លោក Nipon បានបន្តទៀតថា អ្នកនាំចេញអង្ករក៏ជួបនឹងឧបសគ្គដទៃដូចជា កំណើនសមត្ថភាពក្នុងការផលិតរបស់ដៃគូប្រកួតប្រជែង ការធ្លាក់ចុះនៃការនាំចូល បញ្ហាបច្ចេកវិទ្យា បម្រែបម្រួលបរិស្ថាន និងការធ្លាក់ចុះនៃការទទួលទានអង្ករជាដើម ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ