ក្នុងករណីដែលអ្នកមិនអាចប្តូរទម្លាប់ញ៉ាំអាហារហឹរច្រើន អាហារមានជាតិអាស៊ីត និងហ្គាសបាន ដូច្នេះអ្នកច្រើនតែអាចមានអារម្មណ៍ថាក្រហាយដើមទ្រូងជាញឹកញាប់ហើយ ។ ដូច្នេះដើម្បីសម្រួលបញ្ហានេះ អ្នកទំនងជាត្រូវការប្រើថ្នាំបន្សាបជាតិអាស៊ីតនៅក្រពះហើយ ។ តើអ្នកមានដឹងទេថា ការញ៉ាំថ្នាំប្រភេទនេះច្រើនពេក ត្រូវបានគេដឹងថា មានផលរំខានច្រើនដែរទេ ? ផលរំខានមួយចំនួនដែលគួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើលនៃការប្រើថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតក្រពះច្រើនពេក៖
១-ទល់លាមក ៖ បើសិនជាជម្រើសថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតអ្នកមានសារធាតុ Aluminium ឬ Calcium នោះវានឹងធ្វើឲ្យអ្នកមានបញ្ហាទល់លាមកបាន។ សារធាតុនេះត្រូវបានគេដឹងថា ជាមូលហេតុនាំឲ្យលាមករឹង រហូតដល់ពិបាកបន្ទោបង់។ អ្នកជំនាញនិយាយថា ការទល់លាមកប្រហែលជាកើតឡើងកាន់តែយូរកាលណាអ្នកប្រើថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតកាន់តែច្រើនដែរ ។
២-រាករូស ៖ វាក៏អាចធ្វើឲ្យអ្នករាករូសញឹកញាប់ដែរបើសិនជាលេបថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតច្រើនពេក។ រឿងនេះភាគច្រើនកើតឡើងលើថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតដែលមានសារធាតុម៉ាញ៉េស្យូមតែម្តង ។ ជាធម្មតាការរាករូសគឺជាផលរំខានជាបណ្តោះអាសន្ននៃការញ៉ាំថ្នាំបន្សាបអាស៊ីត ប៉ុន្តែវាអាចកើតឡើងម្តងទៀតដែរនៅពេលប្រើថ្នាំនេះទៀត ។
៣-ខ្សោយសាច់ដុំ ៖ អ្នកប្រហែលជាធ្លាប់មានអាការខ្សោយសាច់ដុំ ឬរមួលសាច់ដុំបើសិនជាមានទម្លាប់ញ៉ាំថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតច្រើនក្រោយពីបាយរួចគ្រប់ពេល ។ រឿងនេះអាចទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលយ៉ាងខ្លាំងទៅលើកម្រិតជាតិម៉ាញ៉េស្យូម និងកាលស្យូមក្នុងសាច់ដុំ ដែលវាទាំងពីរនេះជាអេឡិចត្រូលីត្រមាននាទីទទួលខុសត្រូវលើមុខងាររបស់សាច់ដុំ ។
៤-លើសជាតិកាល់ស្យូមក្នុងឈាម ៖ ដោយសារតែធាតុផ្សំញឹកញាប់មួយនៃថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតគឺជាជាតិកាល់ស្យូម ដូច្នេះវានឹងទំនងជាធ្វើឲ្យលើសជាតិកាល់ស្យូមក្នុងឈាមហើយបើសិនជាអ្នកប្រើថ្នាំនេះច្រើនពេក។ គ្រូពេទ្យនិយាយថា ការលើសជាតិកាល់ស្យូមក្នុងឈាមគឺជារឿងគ្រោះថ្នាក់ ។ នេះដោយសារតែកាល់ស្យូមក្នុងឈាមច្រើនពេក អាចធ្វើឲ្យកកជាប់ក្នុងជញ្ជាំងសរសៃឈាម ដែលវានឹងធ្វើឲ្យកង្វះការផ្គត់ផ្គង់ឈាមសម្បូរអុកស៊ីសែន និងជីវជាតិទៅចិញ្ចឹមសរីរាង្គ ។
៥-ក្រួសក្នុងតម្រងនោម ៖ ក្រៅពីលើសជាតិកាល់ស្យូមក្នុងឈាម បញ្ហាមួយទៀតនៃការញ៉ាំថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតក្រពះមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើន វានឹងធ្វើឲ្យកើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោមដែរ ។ មនុស្សម្នាក់ដែលត្រូវបានគេរកឃើញថាមានជំងឺតម្រងនោមគួរតែចៀសឲ្យឆ្ងាយពីការលេបថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតក្រពះច្រើន ដោយសារតែតម្រងនោមមិនអាចច្រោះសារធាតុក្នុងថ្នាំនេះបានយ៉ាងល្អចេញពីក្នុងឈាមទេ ។
៦-ពុកឆ្អឹង ៖ តើជាតិអាលុយមីញ៉ូមគឺជាធាតុផ្សំមួយដែលអ្នកត្រូវការក្នុងថ្នាំបន្សាបអាស៊ីតក្នុងក្រពះមែនទេ? បើមែននោះអ្នកប្រហែលជាប្រឈមនឹងការខ្សោយឆ្អឹង ឬជំងឺពុកឆ្អឹងនៅថ្ងៃណាមួយហើយ។ គ្រូពេទ្យនិយាយថា ជាតិអាលុយមីញ៉ូមងាយនឹងធ្វើឲ្យបាត់បង់កំហាប់របស់ឆ្អឹងណាស់ ជាពិសេសជាតិកាល់ស្យូម និងផូស្វ័រក្នុងឆ្អឹងតែម្តង (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ