អ្នកទាំងអស់គ្នាប្រហែលជាធ្លាប់បានឮថា អាហារពេលព្រឹកជាអាហារសំខាន់បំផុតក្នុងចំណោមអាហារទាំងបីពេល ។ ប៉ុន្ដែតើមានមនុស្សប៉ុន្មាននាក់ដែលអាចធ្វើដូចនេះបាន ?
មានមនុស្សជាច្រើនព្យាយាមកាត់បន្ថយការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិកាឡូរីខ្ពស់ដើម្បីបំពេញក្តីសុបិនរបស់ពួកគេក្នុងការស្រកទម្ងន់ ហើយមនុស្សភាគច្រើនតែងតែមើលរំលងអាហារពេលព្រឹកដើម្បីសម្រេចគោលដៅរបស់ពួកគេ។ លទ្ធផលនៃការស្រកទម្ងន់ដោយមិនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកគឺបណ្តោះអាសន្នតែប៉ុណ្ណោះ ។
ដូច្នេះហេតុអ្វីបានជាអ្នកមិនគួរមើលរំលងអាហារពេលព្រឹក ? អត្ថបទខាងក្រោមនេះគឺជាផលប៉ះពាល់ចម្បងនៃការមិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹក។
១-មិនល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង
អ្នកដែលមិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកនាំឱ្យមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃការកើតជំងឺលើសឈាម ជាលទ្ធផលវានាំឱ្យមានការកកឈាមក្នុងសរសៃឈាមអារទែ ។ ស្ថានភាពនេះនឹងធ្វើឲ្យពួកគេមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃការវិវឌ្ឍជាបញ្ហាសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូងរ៉ាំរ៉ៃ រួមទាំងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ។
២-កើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២
សាលាសុខភាពសាធារណៈនៃសាកលវិទ្យាល័យ Harvard បានសិក្សាស្វែងរកការទាក់ទងរវាងទម្លាប់នៃការបរិភោគអាហារ និងសុខភាព ។
ស្ត្រីចំនួន៤៦.២៨៩នាក់បានចូលរួមក្នុងការស្រាវជ្រាវនេះដែលបានធ្វើឡើងរយៈពេលប្រហែលប្រាំមួយឆ្នាំ ។ លទ្ធផលនៃការស្រាវជ្រាវនេះធ្វើឲ្យមានការភ្ញាក់ផ្អើលយ៉ាងខ្លាំង ។ នេះបើយោងតាមលទ្ធផល ស្ត្រីដែលមានទម្លាប់មិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកគឺមានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការវិវឌ្ឍជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២ ជាងស្ត្រីដែលទទួលទានអាហារពេលព្រឹកជាប្រចាំ ។
៣-ធ្វើឲ្យជ្រុះសក់
អាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនទាបអាចប៉ះពាល់ដល់កម្រិតនៃសារធាតុ keratin ដែលបញ្ចៀសកំណើនសក់ និងបង្កឱ្យមានការជ្រុះសក់។ អាហារពេលព្រឹកដែលជាអាហារសំខាន់ជាងគេ និងមានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការទ្រទ្រង់ការលូតលាស់ឫសសក់ ។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកចង់មានសក់រឹងមាំ និងគ្មានបញ្ហាជ្រុះសក់ នោះ អ្នកគួរតែទទួលទានអាហារពេលព្រឹកដែលសំបូរប្រូតេអ៊ីនប្រចាំថ្ងៃ ។
៤-ជំងឺមហារីក
ការមិនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកអាចធ្វើឱ្យអ្នកបរិភោគអាហារពេលថ្ងៃច្រើនហួសកំណត់។ ជាលទ្ធផលវានឹងបើកផ្លូវសម្រាប់ការកើនឡើងអត្រានៃភាពធាត់ ។ យោងតាមការស្រាវជ្រាវដែលបានធ្វើឡើងដោយមជ្ឈមណ្ឌលស្រាវជ្រាវមហារីកអង់គ្លេសរកឃើញថា អ្នកដែលមានបញ្ហាលើសទម្ងន់ ឬធាត់អាចមានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការវិវឌ្ឍទៅជាជំងឺមហារីក ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ