ខេត្តព្រៃវែង ៖ មុខរបរឡើងត្នោតត្រង់យកទឹកត្នោតលក់ ឬយកទឹកត្នោតទៅរំងាស់ធ្វើស្ករលក់ ត្រូវបានប្រជាកសិករនៅខេត្តព្រៃវែងនាំគ្នាបោះបង់ចោលស្ទើរតែទាំងស្រុងទៅហើយនាពេលបច្ចុប្បន្ននេះ ដោយភាគច្រើនគេនាំគ្នាងាកទៅធ្វើការងារសំណង់ ការងារកសិកម្មដាំដុះ ឬធ្វើជំនួញជួញដូរនៅតាមផ្ទះតាមផ្សារវិញព្រោះវាបានចំណូលច្រើនជាងមុខរបរឡើងត្នោត ហើយក៏មានសុវត្ថិភាពជាងផងដែរ ។
បើតាមការរៀបរាប់ពីប្រជាកសិករនៅភូមិកគោ និងភូមិសំរាប ក្នុងឃុំព្រៃព្នៅ ស្រុកពារាំងបាន បញ្ជាក់ថា កាលពីរមុនអ្នកភូមិរបស់គាត់បានប្រកបមុខរបរឡើងត្នោតយកទឹកត្នោតលក់ និងរំងាស់ធ្វើជាស្ករត្នោតលក់សឹងតែគ្រប់គ្នា តែមកដល់បច្ចុប្បន្នអ្នកនៅធ្វើមុខរបរនេះនៅសល់តែ៤ទៅ៥នាក់ប៉ុណ្ណោះ ដោយអ្នកខ្លះចាស់ៗឡើងត្នោតលែងរួច ខ្លះជាប់មើលថែទាំចៅៗ រីឯយុវជនជំនាន់នេះ គេមិនធ្វើតែម្តងមុខរបរនេះដោយយល់ឃើញថា វាប្រើកម្លាំងច្រើនប្រឈមនឹងគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំង តែទទួលបានកម្រៃតិចមិនសមនឹងកម្លាំង ។
ប្រភពដដែលនេះបានបន្តទៀតថា ទម្រាំតែផលិតបានជាស្ករត្នោត១០ទៅ១២គីឡូក្រាម ត្រូវចំណាយពេលវេលាពី៣ទៅ៤ម៉ោង ក្នុងការដុតភ្លើងរំងាស់ ដល់ពេលលក់ចេញបានត្រឹមតែ៥ទៅ៦ម៉ឺនរៀលប៉ុណ្ណោះ ហើយបច្ចុប្បន្ននេះមានស្ករត្នោតឈ្មួញយកមកពីភ្នំពេញលក់ប្រជែងតម្លៃទៀតធ្វើឲ្យតម្លៃកាន់តែថោកទើបម្នាក់ៗនាំគ្នាបោះបង់មុខរបរនេះទៅ ។
លោក វា រិទ្ធី ប្រធានមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្តព្រៃវែងបានឲ្យដឹងថា មកដល់ពេលនេះយើងមិនទាន់បានបង្កើតសមាគមផលិតស្ករត្នោតនៅឡើយទេ បើទោះបីជាខេត្តជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ២ទូទាំងប្រទេសខាងសម្បូរដើមត្នោតក៏ដោយ ។
លោកបានបញ្ជាក់ថា ការបោះបង់មុខរបរផលិតស្ករត្នោតនេះដោយសារតែមានឈ្មួញនាំយកស្ករត្នោតពីផ្សារអូឫស្សី ក្រុងភ្នំពេញ មកបោះលក់នៅផ្សារអ្នកលឿង និងចែកចាយបន្តទៅស្ទើរគ្រប់បណ្តាទីផ្សារក្នុងខេត្តធ្វើឲ្យតម្លៃស្ករត្នោតចុះថោក ទើបកសិករក្នុងស្រុកនាំគ្នាលែងធ្វើ ហើយបញ្ហានេះលោកកំពុងរិះរកវិធីសាស្ត្រដោះស្រាយដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ