គ្រាន់តែបរិភោគគ្រាប់ឈូកក៏មានប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាពដែរ
ឈូកមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពតាមរយៈដើម មើម និងគ្រាប់ ។ ពួកវាគឺជាប្រភពនៃប្រូតេអីុនកាបូអីុដ្រាតដែលមានកម្រិតជាតិស្ករទាប ហើយ
ឈូកមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពតាមរយៈដើម មើម និងគ្រាប់ ។ ពួកវាគឺជាប្រភពនៃប្រូតេអីុនកាបូអីុដ្រាតដែលមានកម្រិតជាតិស្ករទាប ហើយ
ឈូកមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពតាមរយៈដើម មើម និងគ្រាប់ ។ ពួកវាគឺជាប្រភពនៃប្រូតេអីុនកាបូអីុដ្រាតដែលមានកម្រិតជាតិស្ករទាប ហើយសម្បូរទៅដោយម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិដែក និងស័ង្កសី ។ ពួកវាក៏មានផ្ទុកជាតិសូដ្យូម ជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត និងជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល ។
អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពពីការបរិភោគគ្រាប់ឈូក ៖
១-ព្យាបាលជំងឺរាករូស
លក្ខណសម្បត្តិជាឱសថនៃគ្រាប់ឈូកអាចព្យាបាលជំងឺទាក់ទងនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដូចជាការមិនរំលាយ និងជំងឺរាក ។ ការស្រាវជ្រាវក៏បានបង្ហាញពីសុខភាពរបស់អណ្តើកនឹងមានភាពប្រសើរឡើងជាមួយនឹងការបរិភោគគ្រាប់ឈូកជាប្រចាំ ។
២-ការពារការរលាកជាលិកាអញ្ចាញធ្មេញ
គ្រាប់ឈូកមានសារជាតិ Flavonoidsដែលមានឈ្មោះថា kaempferol។ វាជំរុញឱ្យមានលក្ខណសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកដែលអាចព្យាបាលជំងឺរលាកអញ្ចាញធ្មេញ ។ ពួកវាក៏បញ្ច្រាសដំណើរការភាពចាស់នៃអញ្ចាញធ្មេញដោយជួសជុលការខូចខាតនៅនឹងអញ្ចាញធ្មេញ ។ ដូច្នេះវាអាចជួយរក្សាបាននូវសុខភាពមាត់ធ្មេញឱ្យបានល្អ ។
៣-ព្យាបាលជំងឺគេងមិនលក់
ថ្នាំបុរាណចិនបានប្រើគ្រាប់ឈូកដើម្បីព្យាបាលជំងឺគេងមិនលក់ ។ ខណៈពេលដែលភាពតានតឹងអាចជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺគេងមិនលក់ ហេតុផលផ្សេងទៀតអាចដោយសារការមានវ័យចាស់ ឬស្ថានភាពសុខភាពមិនល្អ ។ លក្ខណសម្បត្តិធ្វើឱ្យរាងកាយមានភាពស្ងប់ស្ងាត់ និងជាថ្នាំធ្វើឱ្យងងុយគេងដែលមានវត្តមាននៅក្នុងគ្រាប់ឈូកមានឥទ្ធិពលចំពោះខួរក្បាល ដោយហេតុនេះវាជំរុញឱ្យអ្នកគេងលក់ស្រួល ។
៤-ពង្រឹងសុខភាពតម្រងនោម
គ្រាប់ឈូកមានលក្ខណសម្បត្តិជួយឃាត់ឈាមដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ ជាពិសេសដល់តម្រងនោម ។ វាជួយស្តារថាមពលសំខាន់ក្នុងរាងកាយធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវចំណង់អាហាររបស់មនុស្ស ។ វាជួយឱ្យអ្នកជំងឺមានចំណង់អាហារឡើងវិញដែលបណ្តាលមកពីជំងឺ ឬដោយសារហេតុផលណាមួយផ្សេងទៀត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ