មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្ត ចុះត្រួតពិនិត្យម្ហូបចំណីអាហារ
ខេត្តសៀមរាប ៖ មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តសៀមរាប សហការណ៍ជាមួយមន្ត្រីនៃមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត ដឹកនាំដោយ លោក ង៉ែត ចេក
ខេត្តសៀមរាប ៖ មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តសៀមរាប សហការណ៍ជាមួយមន្ត្រីនៃមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត ដឹកនាំដោយ លោក ង៉ែត ចេក
ខេត្តសៀមរាប ៖ មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តសៀមរាប សហការណ៍ជាមួយមន្ត្រីនៃមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត ដឹកនាំដោយ លោក ង៉ែត ចេក ប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តសៀមរាប ដែលបានចុះទៅត្រួតពិនិត្យរកសារធាតុគីមីលើចំណីអាហារ និងគ្រឿងសមុទ្រនៅក្នុងផ្សារចាស់ ក្រុងសៀមរាប កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី៩ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៧នេះ ត្រូវបានក្រុមការងារបានពិនិត្យទៅលើប្រហិតសាច់ត្រី សរសៃគុយទាវ ខ្ញី សណ្តែកបណ្តុះ ត្រពាំងជ្រក់ និងស្ពៃជ្រក់ គ្រឿងសមុទ្រ សាច់ក្រក់ ប្រហុក ដើម្បីរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ដូចជា Borax, Salicylic Acid និងម្សៅស Sodium Hydrosulfite ជាលទ្ធនៃការធ្វើការពិសោធន៍ គឺមិនមានការដាក់សារធាតុគីមីហាមឃាត់នោះទេ។
លោក ង៉ែត ចេក ប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តសៀមរាប បាន ដឹងថា ក្នុងខណៈពេលមន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្ត សហការជាមន្ត្រីនៃមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត ដែលបានចុះទៅត្រួតពិនិត្យរកសារធាតុគីមីលើចំណីអាហារ និងគ្រឿងសមុទ្រនៅផ្សារចាស់ក្នុងក្រុងសៀមរាប កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី៩ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៧នេះ ក្រុមការងារបានពិនិត្យទៅលើប្រហិតសាច់ត្រី សរសៃគុយទាវ ខ្ញី សណ្តែកបណ្តុះ ត្រពាំងជ្រក់ និងស្ពៃជ្រក់ គ្រឿងសមុទ្រ សាច់ក្រក ប្រហុក ដើម្បីរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ដូចជា Borax, Salicylic Acid និងម្សៅស Sodium Hydrosulfite ជាលទ្ធនៃការធ្វើការពិសោធន៍ គឺមិនមានការដាក់សារធាតុគីមីហាមឃាត់នោះទេ។
លោក ង៉ែត ចេក បានបញ្ជាក់ទៀតថា ដើម្បីធានាបាននូវសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារជូនប្រជាពលរដ្ឋ ក៏ដូចជាអ្នកទេសចរណ៍ដែលមកទស្សនាខេត្តសៀមរាបនោះ កន្លងមកមន្ត្រីជំនាញរបស់លោកតែងតែបានចុះទៅត្រួតពិនិត្យរកសារធាតុគីមីដែលត្រូវហាមឃាត់ដាក់ក្នុងចំណីអាហារផ្សេងៗ និងគ្រឿងកំប៉ុង ឬក៏ដបគ្រប់ប្រភេទនៅតាមបណ្តាផ្សារនានា នៅទូទាំងខេត្តជាច្រើនលើកច្រើនសារ។ លោកបានបញ្ជាក់បន្ថែមទៀតថា ការត្រួតពិនិត្យគុណភាពទំនិញ និងចំណីអាហារនៅក្នុងផ្សារចាស់នេះ គឺមានសារៈសំខាន់បំផុតដែលមិនអាចបណ្តែតបណ្តោយបាននោះឡើយ ពីព្រោះផ្សារចាស់នេះជាផ្សារដែលមានអ្នកទេសចរណ៍មកចូលទៅទិញចំណីអាហារបរិភោគច្រើនជាងគេ ដូច្នេះមន្ត្រីជំនាញត្រូវតែធ្វើការពិនិត្យឲ្យបានដិតដល់ ព្រោះបើមានចំណីអាហារណាមួយគ្មានគុណភាព និងគ្មានសុវត្ថិភាព នឹងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ និងអ្នកទេសចរណ៍ ហើយវាក៏នឹងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់វិស័យទេសចរណ៍នៅកម្ពុជា ជាពិសេសក្នុងខេត្តសៀមរាបនេះតែម្តង។
លោកបន្តទៀតថា ក្រៅពីការធ្វើការពិសោធន៍ទៅចំណីអាហារផ្សេងៗ មន្ត្រីជំនាញក៏បានចែកជូននូវរូបភាពPoster និងផ្សព្វផ្សាយដល់អាជីវករអ្នកលក់ដូរ និងអ្នកប្រើប្រាស់ឲ្យបានយល់ដឹងអំពីផលវិបាកដែលបណ្តាលមកពីការបរិភោគអាហារហួសកាលបរិច្ឆេទកំណត់ប្រើប្រាស់ និងការដាក់លាយបន្ថែមសារធាតុគីមីហាមឃាត់ចូលក្នុងម្ហូបអាហារ។ ក្រុមអាជីវករនៅផ្សារចាស់ខេត្តសៀមរាប បានសម្តែងនូវការសប្បាយចិត្ត និងគាំទ្រចំពោះសកម្មភាពរបស់មន្ត្រីជំនាញក្នុងការចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពចំណីអាហារនេះ ហើយពួកគាត់បានសំណូមពរដល់មន្ត្រីជំនាញ ចុះត្រួតពិនិត្យឲ្យញឹកញាប់ ដើម្បីឲ្យប្រជាពលរដ្ឋដែលបានទិញចំណីអាហារទៅបរិភោគមានសុវត្ថិភាព។
សូមបញ្ជាក់ផងដែរថា ការចុះត្រួតពិនិត្យ រកសារធាតុគីមី លើចំណីអាហារ និងគ្រឿងសមុទ្រនៅផ្សារចាស់ក្នុងក្រុងសៀមរាប កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី៩ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៧នេះ ក្រុមការងារបានពិនិត្យទៅលើប្រហិតសាច់ត្រី សរសៃគុយទាវ ខ្ញី សណ្តែកបណ្តុះ ត្រពាំងជ្រក់ និងស្ពៃជ្រក់ គ្រឿងសមុទ្រ សាច់ក្រក ប្រហុក ដើម្បីរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ដូចជា Borax, Salicylic Acid និងម្សៅស Sodium Hydrosulfite ជាលទ្ធនៃការធ្វើការពិសោធន៍ គឺមិនបានរកឃើញនូវ សារធាតុគីមី លើចំណីអាហារនៅក្នុងតំបន់ផ្សារចាស់នោះទេ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ