ក្រុមហ៊ុន DKSH ដែលជាក្រុមហ៊ុនផ្តល់សេវាកម្មពង្រីកទីផ្សារឈានមុខគេផ្តោតចម្បងនៅតំបន់អាស៊ី ថ្មីៗនេះបានរៀបសន្និសីទស្តីអំពី «អាហារូបត្ថម្ភវេជ្ជសាស្ត្រលើកទី5 បច្ចុប្បន្នភាពអាហារូបត្ថម្ភវេជ្ជសាស្ត្រឆ្នាំ2017» សហការដោយក្រុមហ៊ុនអាហារូបត្ថម្ភ Abbott ដោយមានការដាក់បង្ហាញផលិតផលម្សៅទឹកដោះគោសម្រាប់មនុស្សពេញវ័យ Ensure Complete ជាមួយនឹងការកាត់បន្ថយជាតិផ្អែមរហូតដល់50%។
លោកសាស្ត្រាចារ្យវេជ្ជបណ្ឌិត តាន់ តឹកស្រេង ប្រធានសមាគមគ្រូពេទ្យកម្ពុជាឯកទេសជំងឺថ្លើម និងក្រពះពោះវៀន សាស្ត្រាចារ្យនៃសាកលវិទ្យាល័យវិទ្យាសាស្ត្រសុខាភិបាលបានមានប្រសាសន៍នៅក្នុងសុន្ទរកថាបើកកម្មវិធីថា «នេះគឺជាឱកាសល្អមួយសម្រាប់អ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាពនៅប្រទេសកម្ពុជាក្នុងការសិក្សា និងចែករំលែកបទពិសោធន៍នៃវិធីសាស្ត្រថ្មីដើម្បីជួយអ្នកជំងឺ។ បច្ចុប្បន្នផ្នត់គំនិតលើអាហារូប្ថម្ភក្នុងប្រព័ន្ធថែទាំសុខភាពរបស់យើងជាគំនិតថ្មីនៅឡើយ ហើយយើងពុំទាន់មានអ្នកឯកទេសផ្នែកចំណីអាហារនោះទេ។ អ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាពដើរតួរនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកំណត់ថា យើងមានចំណេះដឹង និងវិជ្ជាជីវច្បាស់លាស់ក្នុងការផ្តល់ដំបូន្មានអាហារូបត្ថម្ភដល់អ្នកជំងឺ ដើម្បីទទួលបានលទ្ធផលល្អ» ។
លោកស្រី អេណា ចាកប (Anna Jacob) នាយកផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រក្រុមហ៊ុនអាហារូបត្ថម្ភ Abbott សិង្ហបុរី បានមានប្រសាសន៍នៅក្នុងបទបង្ហាញនៅលើប្រធានបទ «ដំណោះស្រាយបញ្ហាកង្វះអាហារូបត្ថម្ភ និងលើកស្ទួយសុខភាពរឹងមាំជាមួយនឹងអាហារូបត្ថម្ភ» ថា កង្វះអាហារូបត្ថម្ភក្នុងចំណោមមនុស្សចាស់ហើយមានសុខភាពខ្សោយមានកម្រិតខ្ពស់ ជាពិសេសអ្នកជំងឺមហារីក អ្នកជំងឺក្រពេញ និងអ្នកជំងឺផ្លូវដង្ហើម។ ការទទួលទានអាហារមិនគ្រប់គ្រាន់ និងការស្រូបយកអាហារមិនគ្រប់គ្រាន់ គឺជាមូលហេតុចម្បង។ ការសិក្សាក្នុងឆ្នាំ2004 បានបង្ហាញថា អ្នកជំងឺខ្វះអាហារូបត្ថម្ភមានបញ្ហាឆ្លងរោគខ្ពង់ជាងធម្មតា3ដង។ ការទទួលទានអាហារូបត្ថម្ភបន្ថែមជួយឱ្យលទ្ធផលអ្នកជំងឺប្រសើរឡើង និងកាត់បន្ថយចំណាយថ្លៃមន្ទីរពេទ្យ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ