ភេសជ្ជៈអាចបង្កើនហានិភ័យកើតជំងឺមហារីកសុដន់
ក្មេងស្រីជំទង់ដែលបរិភោគអាហារមានបន្លែតិច និងមានជាតិស្ករខ្ពស់ និងចូលចិត្តទទួលទានភេសជ្ជៈអាចនាំឲ្យមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់មុនវ័យអស់រដូវ។ នេះបើយោងតាម
ក្មេងស្រីជំទង់ដែលបរិភោគអាហារមានបន្លែតិច និងមានជាតិស្ករខ្ពស់ និងចូលចិត្តទទួលទានភេសជ្ជៈអាចនាំឲ្យមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់មុនវ័យអស់រដូវ។ នេះបើយោងតាម
ក្មេងស្រីជំទង់ដែលបរិភោគអាហារមានបន្លែតិច និងមានជាតិស្ករខ្ពស់ និងចូលចិត្តទទួលទានភេសជ្ជៈអាចនាំឲ្យមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់មុនវ័យអស់រដូវ។ នេះបើយោងតាមការសិក្សាមួយបានព្រមាន ។
លោកស្រី Karin Michels សាស្ត្រាចារ្យនៅសាកលវិទ្យាល័យកាលីហ្វ៊័រនីញ៉ា ទីក្រុង ឡូសអេនចឺឡេស ផ្នែកសាលាសុខភាពសាធារណៈបាននិយាយថា ៖ «ការរកឃើញរបស់យើងបានបង្ហាញថារបបអាហារធម្មតាដែលជំរុញឲ្យមានការរលាករ៉ាំរ៉ៃនៅពេលបរិភោគក្នុងអំឡុងពេលវ័យជំទង់ ឬពេលពេញវ័យ គឺពិតជាអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់ចំពោះស្ត្រីវ័យក្មេងមុនពេលអស់រដូវ » ។
លោកស្រី Michels ឲ្យដឹងទៀតថា របបអាហារដែលមានបន្លែតិច និងមានភេសជ្ជៈកំប៉ុង និងជាតិស្ករច្រើន ស្ករចម្រាញ់រួច និងជាតិកាបូអ៊ីដ្រាត សាច់ក្រហម និងសាច់កែច្នៃ មានការទាក់ទងខ្ពស់ជាមួយនឹងការរលាកនៅក្នុងឈាម ។
លោកស្រី Michels បាននិយាយថា៖ «ដោយសារតែជំងឺមហារីកសុដន់ត្រូវចំណាយពេលច្រើនឆ្នាំក្នុងការកើត យើងកំពុងសិក្សាបន្ថែមទៀតថាតើរបបអាហារបែបនេះក្នុងអំឡុងពេលដំណាក់កាលដំបូងនៃជីវិតរបស់ស្ត្រី គឺពិតជាកត្តាហានិភ័យមួយចំពោះជំងឺមហារីកសុដន់ឬយ៉ាងណា» ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ