អ្នកគួរទទួលទានសូកូឡាម្តងម្កាលទៅបានហើយ ដោយសារតែជាតិខ្លាញ់ និងជាតិស្ករក្នុងបរិមាណដ៏ខ្ពស់របស់សូកូឡា នៅពេលដែលយើងបរិភោគវាច្រើនលើសកំណត់ អាចនាំឱ្យមានបញ្ហាសុខភាពដូចជាជំងឺពុកធ្មេញ និងការធាត់លើសទម្ងន់ ។
ទោះជាយ៉ាងណា ការសិក្សាជាច្រើនកំពុងបង្ហាញថា ការទទួលទានសូកូឡាក្នុងកម្រិតមធ្យមទៀងទាត់ អាចផ្តល់ផលប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពយ៉ាងច្រើន ជាពិសេសសូកូឡាខ្មៅ ។ សូកូឡាខ្មៅមានបរិមាណជាតិកាកាវខ្ពស់បំផុត ដែលមានន័យថា វាមានកម្រិតសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ពិសេសសារជាតិ flavonoids ដែលជាម៉ូលេគុលអាចទប់ស្កាត់ការបំផ្លាញកោសិកាក្នុងទម្រង់ជាច្រើន ។
សហនិពន្ធការសិក្សាលោកសាស្ត្រាចារ្យ Saverio Stranges បានមកទស្សនកិច្ចសិក្សាក្នុងសាកលវិទ្យាល័យសុខាភិបាល Warwick ចក្រភពអង់គ្លេស និងជានាយកវិទ្យាសាស្ត្រនៃនាយកដ្ឋានសុខភាពប្រជាជននៅវិទ្យាស្ថានសុខាភិបាលលុចសំបួ (LIH) និងមិត្តរួមការងារបោះពុម្ពផ្សាយការរកឃើញរបស់ពួកគេនៅក្នុងទិនានុប្បវត្តិរបស់ពួកគេក្នុងព្រឹត្តបត្រ British Journal of Nutrition ។
សម្រាប់ការសិក្សារបស់ពួកគេ សាស្ត្រាចារ្យ Stranges និងអ្នករួមការងារបានវិភាគលើការទទួលទានសូកូឡានៃមនុស្សអាយុចាប់ពី18 ដល់ 69 ឆ្នាំចំនួន 1.153 នាក់ ដែលជាផ្នែកមួយនៃការសិក្សាការតាមដានហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង នៅក្នុងប្រទេសលុចសំបួ (ORISCAV-Lux) ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា 81,8 ភាគរយនៃអ្នកចូលរួមការសិក្សា ដែលបានទទួលទានសូកូឡាជាមធ្យម 24,8 ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ។ បើប្រៀបធៀបជាមួយអ្នកដែលមិនទទួលទានសូកូឡាជារៀងរាល់ថ្ងៃ អ្នកដែលបានទទួលទានត្រូវបានគេរកឃើញថា បានកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន និងបង្កើនកម្រិតអង់ស៊ីមរបស់ថ្លើម ។ ប្រសិទ្ធភាពកាន់តែខ្លាំងនៅពេលការទទួលទានសូកូឡាកាន់តែច្រើន នេះបើយោងតាមរបាយការណ៍របស់ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ