រាជធានីភ្នំពេញ ៖ មៀនប៉ៃលិនរបស់អ្នកស្រុកបន្ទាយស្រី ខេត្តសៀមរាប ជិតនឹងដល់ពេលប្រមូលផលហើយ ។ ខុសពីខេត្តប៉ៃលិន ដែលមានចម្ការធំៗ អ្នកទិញមួយគីឡូក្រាម ពីរគីឡូក្រាម ពិបាកនឹងទិញ ។ នៅបន្ទាយស្រីអ្នកទេសចរអាចចូលទៅចម្ការអ្នកស្រី បេះមៀនកសិករដោយខ្លួនឯង ។ បេះហើយទទួលទាននៅទីនោះផ្ទាល់តែម្តង និងអាចឈប់សម្រាកដើរកម្សាន្តផ្លាស់ប្តូរបរិកាសពិសេសទទួលយកជីវភាពបែបអ្នកចម្ការសម្រាប់លម្ហែអារម្មណ៍តែម្តង ។ នេះជាប្រភេទកសិទេសចរណ៍ដែលអាជ្ញាធរស្រុកនេះកំពុងជំរុញ ។
ការជំរុញកសិទេសចរណ៍នៅបន្ទាយស្រីនេះ អាជ្ញាធរគ្រោងលើកទឹកចិត្តឱ្យពលរដ្ឋដាំរុក្ខជាតិហូបផ្លែបានជាច្រើនប្រភេទទៀត ដូចជាទុរេន សាវម៉ាវ និងប្រភេទក្រូចតូចៗជាដើម ។ លោក ឃីម ហ្វីណង់ អភិបាលស្រុកបន្ទាយស្រី បានប្រកាសឱ្យអ្នកទេសចរត្រៀមលក្ខណៈសម្បត្តិដើម្បីចូលរួមសកម្មភាពកសិទេសចរណ៍នេះ ។
នៅពេលមៀនប៉ៃលិនជិតដល់ពេលបេះនោះ លោកអភិបាលស្រុក បានប្រកាសថា «ចាំទៅទិញដល់ចម្ការទាំងអស់គ្នាទៀតនៅឆ្នាំនេះ ។ បានដើរលេង ដើរកាច់ពីដើមដោយខ្លួនឯង ហើយអាចហូបម៉ាចម្អែតហ្វ្រីទៀត រកឯណាបាន» ។
បើនិយាយពីស្រុកបន្ទាយស្រី ខេត្តសៀមរាបគេនឹងនឹកឃើញភ្លាមប្រាសាទបន្ទាយស្រី និងប្រាសាទជាច្រើនទៀតដែលមាននៅលើទឹកដីបុរាណនេះ បម្រើឱ្យវិស័យទេសចរណ៍វប្បធម៌ ដែលអ្នកទេសចរលើពិភពលោកចង់មកឃើញ ។ ក៍ប៉ុន្តែដោយសារការរាតត្បាតជំងឺកូវីដ ១៩ ប្រមាណ ២ ឆ្នាំមកនេះ វិស័យទេសចរណ៍នៅលើទឹកដីអង្គរសឹងតែស្លាប់ ដែលធ្វើឱ្យពលរដ្ឋរស់អាស្រ័យនឹងសេវាទេសចរណ៍ជួបការលំបាកជាខ្លាំង ។
ការជំរុញសកម្មភាពកសិទេសចរណ៍ជាផ្នែកសំខាន់លើកកម្ពស់ចំណូលពលរដ្ឋ និងបង្កើនលទ្ធភាពដាំដុះរបស់អ្នកស្រុកផងដែរ ។
កន្លងមកមានវិស័យឯកជនមួយចំនួនបានជំរុញឱ្យមានដំណើរទេសចរណ៍កសិទេសចរណ៍នេះទៅកាន់ខេត្តពោធិ៍សាត់ ដែលសម្បូររុក្ខាជាតិហូបផ្លែ មានក្រូចពោធិ៍សាត់ ម្នាស់ និងដំណាំជាច្រើនទៀត ប៉ុន្តែគម្រោងនោះមិនឃើញមានភាពរីកចម្រើនឡើយ ។ នៅប្រទេសថៃកសិទេសចរណ៍នេះជាផ្នែកសំខាន់នៅក្នុងការទាក់ទាញអ្នកទេសចរជាតិ និងអន្តរជាតិផងដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ