រាជធានីភ្នំពេញ ៖ លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិតឃឹម ណាំហ្គេច ឯកទេសចក្ខុរោគនៃមន្ទីរពេទ្យកាល់ម៉ែត បានឲ្យដឹងថា ៖ ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ គឺជាជំងឺដែលកែវភ្នែកភ្លឺថ្លាពីធម្មជាតិរបស់អ្នកប្រែជាស្រអាប់ស ធ្វើអោយគំហើញរបស់អ្នកធ្លាក់ចុះស្រវាំងបន្ដិចម្ដងៗ។ ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ អាចព្យាបាលជាសះស្បើយតាមរយៈការវះកាត់ និងការប្រើម៉ាស៊ីន Phacoemulsification បូមយកកែវភ្នែកដែលស្រអាប់ចេញ ដោយរក្សាទុកនូវស្រទាប់តម្រងកែវធម្មជាតិរបស់អ្នកជំងឺ ដើម្បីដាក់កែវសិប្បនិម្មិតថ្លាចូលក្នុងតម្រងកែវនេះវិញ។ ក្រោយការវះកាត់ភ្នែកឡើងបាយ អ្នកជំងឺអាចមើលឃើញច្បាស់ឡើងវិញ។
លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិតបានឲ្យដឹងទៀតថា ៖ តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវនៅលើពិភពលោកក្នុងរយ:ពេល ពី២ ទៅ ៥ឆ្នាំ អ្នកដែលបានបកបាយភ្នែករួចហើយអាចមានបញ្ហាស្រទាប់តម្រងកែវធម្មជាតិឡើងស្រអាប់ដោយធ្វើអោយអ្នកមានអារម្មណ៍ថា ដូចមានបាយភ្នែកម្ដងទៀត។ អាការ:ទាំងនោះរួមមានដូចខាងក្រោម៖
-ស្រវាំងភ្នែកជាងមុនបន្តិចម្ដងៗលក្ខណ:ស្រដៀងនឹងមុនពេលបកបាត
-ចាញ់ពន្លឺថ្ងៃ
-មើលឃើញចំណាំងផ្លាតពន្លឺខុសធម្មតា
-អាចហៀរទឹកភ្នែកពេលត្រូវពន្លឺខ្លាំង ។
ក្នុងករណីមានរោគសញ្ញាដូចខាងលើ សូមមកពិនិត្យ និងពិគ្រោះជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតឯកទេសចក្ខុរោគ ដើម្បីទទួលការព្យាបាលដោយការបាញ់កាំរស្មីឡេស័រលាងទំលុះស្រទាប់កែវដែលឡើងស្រអាប់នេះដោយបច្ចេកទេស YAG-Capsulotomy ដើម្បីអោយអ្នកជំងឺអាចមើលឃើញច្បាស់ឡើងវិញ។
បច្ចេកទេសនេះ ជាការព្យាបាលដែលមិនមានការឈឺចាប់ មានប្រសិទ្ធភាព និងសុវត្ថិភាពខ្ពស់ ដោយមានផលប៉ះពាល់តិចតួចបំផុត។ ការព្យាបាលចំណាយពេលត្រឹមតែ ៥ ទៅ ១០នាទី ដោយមិនចាំបាច់មានការវះកាត់ម្តងទៀតនោះទេ។
លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិតឃឹម ណាំហ្គេច ឯកទេសចក្ខុរោគនៃមន្ទីរពេទ្យកាល់ម៉ែតបានរំលឹកដល់ប្រជាពលរដ្ឋផងដែរថា ៖ សូមទំនាក់ទំនងសួរព័ត៌មាន និងប្រឹក្សាយោបល់បន្ថែមចំពោះការពិនិត្យ និងព្យាបាលបញ្ហាស្រទាប់តម្រងកែវស្រអាប់នេះជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតឯកទេសចក្ខុរោគនៅមន្ទីរពេទ្យកាល់ម៉ែត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ