ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ៖ ទំនិញខូចគុណភាពជាង១៥០គីឡូក្រាម ដែលដកហូតបានត្រូវយកទឹកកែច្នៃជីគីមី រីឯសម្បកដុតកម្ទេចចោលនៅល្ងាចថ្ងៃទី០៣ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២១ ស្ថិតភូមិប្រាសាទ ឃុំអូរបីជាន់ ស្រុកអូរជ្រៅ។ លោក សាន វិជ្ជាសារ៉ាវុធ ប្រធានសាខាការពារអ្នកប្រើអ្នកប្រើប្រាស់កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ (ហៅកាត់ ក.ប.ប) ខេត្តបន្ទាយមានជ័យបានប្រាប់ថា៖ ទំនិញដែលដុតចោលទម្ងន់១៥៨គីឡូក្រាម ជាទំនិញដែលហួសការបរិច្ឆេទ និងខូចគុណភាពដែលមន្ត្រី(ក.ប.ប) សាខាខេត្តបន្ទាយមានជ័យ សហការជាមួយមន្ត្រីមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត បានចុះពិនិត្យតាមទីផ្សារ និងតូបដែលដកហូតនៅចុងខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០២១។ លោកបានបញ្ជាក់ថា៖
ទំនិញរួមមានម្ហូបអាហារមានមីកញ្ចប់ និងមីកំប៉ុង នំធុង និងមានភេសជ្ជៈជាច្រើនប្រភេទទៀតដែលហួសកាលបរិច្ឆេទ និងខូចគុណភាព ដែលមន្ត្រីជំនាញយកមកដុតកម្ទេចចោលដោយកែច្នៃយកទឹកភេជ្ជៈយកដាក់ពាងឲ្យយប្រជាកសិករក្នុងភូមិធ្វើជាជីគីមី ហើយយកសម្បកដុតចោលជាទំនិញជាម្ហូបអាហារដែលខូចគុណភាព។ លោក សាន វិជ្ជាសារ៉ាវុធ បានបញ្ជាក់ថា៖នៅពេលដែលមន្ត្រីជំនាញចុះពិនិត្យរកទំនិញខូចគុណភាពគឺអាជីវករដូចជាមានការយល់ដឹងច្រើន និងសហការជាមួយមន្ត្រីជំនាញដែលចុះពិនិត្យតាមផ្សារ និងតូប ម៉ាត រាល់ទំនិញដែលហសការបរិច្ឆេទនិងខូចគុណភាពត្រូវអាជីវករដកហូតទុកមួយកន្លែងមិនលក់ដូរនៅពេលមន្ត្រីជំនាញទៅពិនិត្យប្រគល់ជូនយកទៅដុតចោលដូចពេលនេះ៕ ដោយ ៖ ប៊ុន ធឿន
ចែករំលែកព័តមាននេះ