ខេត្តកំពង់ចាម ៖ តាមការវាយតម្លៃចុងក្រោយនៃគម្រោងរយៈពេលបីឆ្នាំរបស់អង្គការ Save the Children បានបង្ហាញថា គម្រោងរបស់អង្គការបានបង្កើនចំណេះដឹងស្តីពីអាហារូបត្ថម្ភដល់កុមារវ័យទាំងពីរភេទជាង៩០% អាចស្គាល់ប្រភេទអាហារយ៉ាងតិចចំនួន៥ ក្នុងចំណោម១០ប្រភេទ…
ខេត្តកំពង់ចាម ៖ តាមការវាយតម្លៃចុងក្រោយនៃគម្រោងរយៈពេលបីឆ្នាំរបស់អង្គការ Save the Children បានបង្ហាញថា គម្រោងរបស់អង្គការបានបង្កើនចំណេះដឹងស្តីពីអាហារូបត្ថម្ភដល់កុមារវ័យទាំងពីរភេទជាង៩០% អាចស្គាល់ប្រភេទអាហារយ៉ាងតិចចំនួន៥ ក្នុងចំណោម១០ប្រភេទ ក្នុងខេត្តកំពង់ចាម បើប្រៀបធៀបជាមួយការចាប់ផ្តើមគម្រោងដំបូងដោយមានប្រមាណត្រឹមតែ ២២% ប៉ុណ្ណោះដែលបានដឹង ។
លោកស្រីអេលីហ្សាប៊ែត ភៀស Elizabeth Pearce នាយិកានៃអង្គការ Save the Children ប្រចាំកម្ពុជា បានឱ្យដឹងថា«យើងឃើញមានការផ្លាស់ប្តូរជាច្រើន ចំពោះឥរិយាបថរបស់កុមារវ័យជំទង់ដូចជា ពួកគេចាប់ផ្តើមបរិភោគអាហារពេលព្រឹក មិនបរិភោគអាហារឬភេជ្ជសៈដែលមានជាតិខ្លាញ់ និងផ្អែមខ្លាំង និងចាប់ផ្តើមបរិភោគអាហារដែលមានតុល្យភាព រួមទាំងបន្លែនិងផ្លែឈើ»។
អង្គការ Save the Children បានអនុវត្តគម្រោងអាហារូបត្ថម្ភសម្រាប់ក្រុមមនុស្សវ័យជំទង់ នៅឆ្នាំ២០១៨ ដោយទទួលបានមូនិធិពីក្រុមហ៊ុន GSK ជាក្រុមហ៊ុនធំមួយក្នុងចំណោមក្រុមហ៊ុនឱសថធំជាងគេលើពិភពលោក៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ