រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ក្រុមហ៊ុនផលិតស្រា Martell បានបញ្ចេញនូវរូបរាងថ្មីសន្លាងរបស់ Martell XO ជាមួយនឹងប្រណីតភាពនៃការវេចខ្ចប់ ដើម្បីរក្សាបាននូវគុណតម្លៃរបស់ប្រភេទស្រា Cognac មួយនេះ ។ ភាពខុសគ្នារវាងដបចាស់ និងថ្មី គឺផ្តោតទៅលើទំរង់កោង នៃផ្នែកសងខាងដប ដែលរចនាជាមួយនឹងខ្សែកោងជាទឹករលកបណ្តេញពីផ្នែកខាងក្នុងមកខាងក្រៅ អមដោយពន្លឺពណ៌មាស ជះចេញពីពណ៌របស់ Cognac ដែលបញ្ចេញពីក្នុងដបមកក្រៅ ជាមួយនឹងភាពប្រណីតឥតខ្ចោះ នៃ Martell XO រូបរាងថ្មីនេះ។
រូបរាងថ្មីរបស់ Martell XO មួយនេះ ត្រូវបានដាក់បង្ហាញជាផ្លូវការនៅប្រទេសកម្ពុជាកាលពីថ្ងៃទី០៤ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២០ ក្រោមការចូលរួមរបស់ដៃគូពាណិជ្ជកម្ម របស់ ក្រុមហ៊ុន ភើណូដ រីខាដ (ខេមបូដ) ដែលជាក្រុមហ៊ុនចែកចាយផ្តាច់មុខនូវស្រា Martell នៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ។
ជាមួយនឹងការរចនាដ៏ប្រណីត និងទាន់សម័យ និងរសជាតិដ៏ពិសេស Martell XO ជាតំណាងនូវភាពរឹងមាំ និងគង់វង្សនៃទីកន្លែងដើមដែលផលិត Martell ដែលមានអាយុកាលអស់រយៈពេលជាង៣០០ឆ្នាំ បើទោះជាត្រូវឆ្លងកាត់ដំណាក់កាលជាច្រើនដើម្បីផលិតបាននូវស្រាដែលមានស្តង់ដា ។
ប្រភេទស្រានេះ ត្រូវបានផលិតឡើងដើម្បីឆ្លុះបញ្ចាំងពីអ្នកដែលចូលចិត្តស្រា Cognac ពោលគឺជាបុគ្គលមួយរូបដែលទទួលបានជោគជ័យនៅក្នុងជីវិតរស់នៅរបស់គាត់។
ជាក់ស្តែងដូចជានៅក្នុងយុទ្ធនាការដែលធ្វើឡើងសម្រាប់ផ្សព្វផ្សាយ ស្រា MARTELL នេះត្រូវបានគេកំណត់យកនូវពាក្យស្លោកមួយ គឺ «DEFINING MOMENTS» ដែលមានន័យជាភាសាខ្មែរ «ពេលវេលាដ៏មានអត្ថន័យបំផុត» ដែលឆ្លុះបញ្ជាំងពីការសម្រេចចិត្តរបស់អ្នកដែលនាំឲ្យមានការផ្លាស់ប្តូរនៅក្នុងជីវិតរបស់អ្នក។
Martell XO គឺជាប្រភេទស្រាដែលល្អបំផុតរបស់រោងចក្រផលិតស្រា Maison Martell ដែលឆ្លុះបញ្ជាំងអំពីកិត្យានុភាពនៃតំបន់ដែលផលិតស្រា Cognac មានឈ្មោះថា Grande Champagne ។ លក្ខណៈពិសេសនៃ Eaux-de-vie ដែលចម្រាញ់នៅក្នុងតំបន់ Grande Champagne នោះ គឺការដែលយកនូវស្រាទំពាំងបាយជូរយកទៅបិតចំនួនពីរដង ដើម្បីចម្រាញ់បានជា Eaux-de-vie ហើយត្រូវបានគេយកទៅបន្ទំនៅក្នុងបារែលឈើប្រណីត ។
តុល្យភាពនៃរសជាតិរបស់ល្បាយដែលលាយបញ្ជូលគ្នាក្នុងការផលិតនូវប្រភេទស្រា Cognac នេះ គឺបានមកពីប្រណីតភាពនៃ Eaux-de-vie ដែលចម្រាញ់ចេញពីផ្លែទំពាំងបាយជូរដ៏កម្រដាំនៅក្នុងតំបន់ Borderies នៅក្នុងប្រទេសបារាំងដែលជាកន្លែងដើមកំណើតនៃរោងចក្រផលិតស្រា Martell។
Martell XO ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់អំពីក្លិន ដែលមានភាពចែកដាច់ពីគ្នារវាងភាពឈួល និងហិរនៃគ្រាប់ម្រេចខ្មៅ និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ នៅពេលដែលអ្នកហិតក្លិន។ នៅពេលទទួលទាន អ្នកនឹងទទួលបានរសជាតិមួយដែលបានមកពីផ្លែល្វា គ្រាប់ Walnut និងឈើអែម។ នៅពេលលេបចូលទៅក្នុងមាត់រសជាតិចត់នៃផ្លែល្វា ផ្លែទទឹម និងផ្លែ Blackcurrant ដែលធ្វើឲ្យដិតជាប់នឹងគល់អណ្តាតរបស់អ្នក។
គួរបញ្ជាក់ផងដែរថា ស្រា Martell ត្រូវបាននាំចូល និងចែកចាយផ្តាច់មុខដោយក្រុមហ៊ុន ភើណូដរីខាដ (ខេមបូដ) ៕ ដោយសហការ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ