ក្រៅពីជាតិស្ករ ទឹកឃ្មុំ មានផ្ទុកនូវសមាសភាពមួយចំនួនផ្សេងទៀត អាស្រ័យលើបរិស្ថានដែលឃ្មុំប្រមូលផលមកនោះ ដែលមានដូចជា ៖
១- ទឹកឃ្មុំ ជាឱសថធម្មជាតិ ដែលអាចសម្លាប់បាក់តេរី និងបង្កើនល្បឿននៃការជាសះរបួស។
២- សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងទឹកឃ្មុំ ៖ ទឹកឃ្មុំសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនប្រភេទ ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាព។
និយាយជារួម សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងរបបអាហារ ត្រូវបានភ្ជាប់ជាមួយនឹងការជួយឲ្យសុខភាពប្រសើរឡើង និងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺ។
អ្នកជំងឺប្រភេទណា ដែលមិនគួរទទួលទឹកឃ្មុំ?
ប្រសិនបើអ្នកមានសុខភាពល្អ ជាមនុស្សដែលសកម្ម និងមិនចង់សម្រកទម្ងន់ អ្នកគួរតែទទួលទានទឹកឃ្មុំ ប៉ុន្តែ សម្រាប់មនុស្សដែលលើសទម្ងន់ និងមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម អ្នកគួរតែជៀសវាងការទទួលទានទឹកឃ្មុំ តាមតែអាចធ្វើទៅបាន (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ