ខេត្តព្រះវិហារ ៖ ក្រុមហ៊ុន អេមរុ រាយ៍ និងមន្ទីរកសិកម្មខេត្តព្រះវិហារ នឹងត្រៀមខ្លួនផលិតអង្ករសរីរាង្គ នារដូវវស្សា ក្នុងឆ្នាំ២០១៥នេះ ឲ្យបានចាប់ពី៣ពាន់តោនទៅ៤ពាន់តោន ដើម្បីនាំចេញទៅលក់នៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក នឹងទីផ្សារអន្តរជាតិ ដែលមានតម្លៃខ្ពស់រហូតដល់៣៥% បើប្រៀបធៀបនឹងអង្ករធម្មតា និងអាចផ្លាស់ប្តូរជីភាពប្រជាកសិករឲ្យមានជីវភាពកាន់តែប្រសើរ។
ថ្លែងក្នុងពិធីចុះកិច្ចព្រមព្រៀងទិញ-លក់អង្គរសរីរាង្គរវាងក្រុមហ៊ុន អេមរុ រាយ៍ និងសហគមន៍ កសិកម្មចំនួន៨ក្នុងខេត្តព្រះវិហារ នារសៀលថ្ងៃទី១៨ ឧសភា ២០១៥នេះ លោក សុង សារ៉ន ប្រធានក្រុមហ៊ុន អេមរុ រាយ៍ បានបញ្ជាក់ថា គោលបំណងសំខាន់ដែលក្រុមហ៊ុន អេមរុ រាយ៍ គាំទ្រក្នុងការផលិតអង្ករសរីរាង្គ និងការទទួលទិញអង្ករសរីរាង្គពីប្រជាកសិករក្នុងខេត្តព្រះវិហារនាពេលនេះ ដើម្បីផ្លាស់ប្តូរជីវភាពប្រជាកសិករក្នុងខេត្តព្រះវិហារក្នុងការផលិតអង្ករសរីរាង្គដែលអាចនឹងរកចំណូលបានច្រើនជាងអង្ករធម្មតា ជាពិសេសដើម្បីការពារបរិស្ថាន និងសុខភាពរបស់មនុស្ស ព្រោះការផលិតអង្ករសរីរាង្គ មិនត្រូវការប្រើប្រាស់ជីគីមីឡើយ ។
លោក សុង សារ៉ន បន្តថា ចំពោះបញ្ហាតម្លៃអង្ករសរីរាង្គ ក្រុមហ៊ុននឹងឲ្យតម្លៃខ្ពស់ជាងអង្ករធម្មតា រហូតដល់២០%ទៅ៣៥%ទៅតាមគុណភាពនៃអង្ករសរីរាង្គផងដែរ ។ ក្នុងឱកាសនោះដែរ លោក ពឹង ទ្រីដា ប្រធានមន្ទីរកសិកម្មខេត្តព្រះវិហារបានឲ្យដឹងដែរថា ការចុះកិច្ចព្រមព្រៀងរវាងសហគមន៍កសិកម្ម និងក្រុមហ៊ុនអេមរុ រាយ៍ នេះជាការល្អប្រសើរ ដែលកន្លងទៅក្រុមហ៊ុនបាននាំអង្ករសរីរាង្គទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិម្តងរួចមកហើយ កាលពីឆ្នាំ២០១៤កន្លងទៅនេះ ។
លោកប្រធានមន្ទីរបន្តថា ការចុះកិច្ចព្រមព្រៀងនេះដោយស្របតាមគោលនយោបាយរាជរដ្ឋាភិបាល ក្នុងការប្រកបរបរកសិកម្មតាមកិច្ចសន្យា ដើម្បីឲ្យប្រជាកសិករមានជីវភាពធូរធា និងកាត់បន្ថយជីវភាពប្រជាកសិករបានមួយកម្រិតធំផងដែរ ។
សូមបញ្ជាក់ផងដែរ ខេត្តព្រះវិហារ ជាខេត្តមួយដែលផលិតអង្ករសរីរាង្គដំបូងគេក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ហើយសហគមន៍កសិកម្មក្នុងខេត្តព្រះវិហារមានចំនួន៤១សហគមន៍ ក្នុងនោះសហគមន៍ចំនួន៨ បានចុះកិច្ចព្រមព្រៀងផលិតអង្ករសរីរាង្គ ដែលមានផ្ទៃដីដាំដុះចំនួន២.០០០ហិកតាផងដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ